Aa

Aa

Кисић Тепавчевић за РТС: Трећа доза вакцине од уторка

Кисић Тепавчевић за РТС: Трећа доза вакцине од уторка

Кисић Тепавчевић за РТС: Трећа доза вакцине од уторка

Читај ми

Вакцинација против коронавируса трећом дозом у Србији почиње у уторак, најавила је за РТС чланица Кризног штаба и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић Тепавчевић.

 

Кисић Тепавчевић навела је гостујући у Дневнику 2 да су прве групе за вакцинацију они који имају смањени имуни одговор.

 

"То су пре свега особе са различитим имунодефицијетним стањима, значи особе на хемодијализи, они којима су трансплантирани органи који су тренутно на имуносупресивној терапији рецимо код карцинома различите хемотерапије. Затим то су особе старије од 70 година, особе које се налазе у установама социјалне заштите, пре свега у геронтолошким центрима. То су и запослени у здравственим установама и установама социјалне заштите, али и категорија путника у међународном саобраћају", навела је Кисић Тепавчевић.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је додала да трећу дозу на лични захтев могу примити и сви грађани којима је прошло више од шест месеци од примања друге дозе вакцине.

 

"Ништа није обавезно, ово су препоруке пре свега за оне који су најугроженији било због обољења које имају било због природе свог посла, али могућа је и за све остале грађане када је прошло више од шест месеци од друге вакцине", објаснила је министарка Кисић Тепавчевић.