Aa

Aa

Кисић Тепавчевић обишла предузеће „Ролопласт“ у Сремској Митровици

Кисић Тепавчевић обишла предузеће „Ролопласт“ у Сремској Митровици

Кисић Тепавчевић обишла предузеће „Ролопласт“ у Сремској Митровици

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић обишла је данас у Сремској Митровици предузећe „Ролопласт Мошић“, где је позвала послодавце и незапослена лица да се пријаве на 13 јавних позива које је Национална служба за запошљавање расписала у циљу реализације мера активне политике запошљавања за 2021. годину.

 

Предузеће „Ролопласт Мошић“ има успешну дугогодишњу сарадњу са Националном службом за запошљавање у коришћењу активних мера запошљавања.

 

То предузеће, које запошљава око 100 особа, сарађује са Националном службом за запошљавање од 2016. године и користило је активне мере запошљавања међу којима су субвенције за отварање нових радних места, стручна пракса, стицање практичних знања, обука на захтев послодавца, програм приправника, запошљавање особа са инвалидитетом.

 

Кисић Тепавчевић је истакла да је веома поносна што овакве фирме постоје у Србији. 

 

„Налазимо се у породичној фирми са дугом традицијом, ради се о једној друштвено одговорној фирми која води рачуна о свим аспектима рада. Овде видимо једну подстицајну атмосферу, јер се фирма проширује, гради нове производне погоне и просторе за складиштење, константно запошљава људе“, навела је Кисић Тепавчевић.

 

На основу директне финансијске подршке у мере активне политике запошљавања ће ове године бити укључено више од 18.000 незапослених лица, а за реализацију ових позива опредељено је 5.75 милијарди динара.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је у предузећу обишла производне погодне и разговарала са руководством и радницима, а обиласку су присуствовали и заменик градоначелника Сремске Митровице Петар Самарџић, директорка филијале Националне службе за запошљавање у Сремској Митровици Марија Грабовић и помоћница министра у Сектору за заштиту особа са инвалидитетом Биљана Барошевић.