Aa

Aa

Кисић Тепавчевић: Нова Стратегија запошљавања до краја јануара

Кисић Тепавчевић: Нова Стратегија запошљавања до краја јануара

Кисић Тепавчевић: Нова Стратегија запошљавања до краја јануара

Читај ми

Влада Републике Србије је од почетка пандемије Ковид 19 била фокусирана на очување стабилности привредног и економског система, а сви досадашњи параметри показали су да се наша земља много боље суочила са изазовима него богатије земље, изјавила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић на обележавању 99 година постојања Националне службе за запошљавање. 

 

„Што се политике запошљавања тиче, остварен је циљ да у овој години стопа незапослености буде испод 10 одсто, што је изузетно велики успех“, рекла је Кисић Тепавчевић и додала да изазови које је са собом донела епидемија Ковид 19 одавно нису само здравственог карактера, већ имају и социјални и економски карактер. 

 

Проф. др Кисић Тепавчевић је истакла да се очекује да до краја јануара 2021. године буде усвојена Стратегија запошљавања за период 2021-2026. године.

 

Главни циљ тог стратешког документа је, како је додала, омогућавање континуираног раста запослености.  

 

Кисић Тепавчевић је навела да ће, када је у питању Стратегија запошљавања, посебна пажња бити усмерена на категорије теже запошљивих лица, међу којима су млади, особе са инвалидитетом, корисници новчане социјалне помоћи, Роми.

 

Министарка Кисић Тепавчевић је рекла и да је Национална служба за запошљавање и поред бројних тешкоћа ове године остварила готово све циљеве у реализацији политике запошљавања.

 

„Спремност Националне службе са подршком комплетне државе је сигурно наша велика снага која ће нам омогућити да реализујемо циљеве и наредне године, која свакако неће бити лака“, рекла је Кисић Тепавчевић, честитајући јубилеј Националној служби за запошљавање.

 

Директор Националне службе за запошљавање Зоран Мартиновић рекао је да је мерама Владе Србије у време епидемије Ковид 19 обезбеђена значајна економска стабилност.

 

Мартиновић је додао да је стопа незапослености у последњем кварталу 2020. године 9 одсто, што је мање у односу на исти квартал прошле године, као и да је број лица на евиденцији Националне службе за запошљавање никад мањи.