Aa

Aa

Кисић Тепавчевић на састанку министара Србије, Албаније и Северне Македоније

Кисић Тепавчевић на састанку министара Србије, Албаније и Северне Македоније

Кисић Тепавчевић на састанку министара Србије, Албаније и Северне Македоније

Читај ми

У Нишу је одржан састанак министара и представника влада три земље - Србије, Албаније и Северне Македоније, у оквиру иницијативе "Отворени Балкан", на коме је учествовала и министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић. На састанку су учествовали и министар финансија Синиша Мали, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић, министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић, председник Привредне коморе Србије Марко Чадеж, као и министри финансија, пољопривреде и трговине из Албаније и Северне Македоније. Министарка Кисић Тепавчевић истакла је да је замисао иницијативе "Отворени Балкан” да све три земље постигну економски развој, повећају број инвестција и радних места.

 

Кисић Тепавчевић је навела да су министри рада направили Нацрт споразума о разумевању који се тиче слободног приступа тржишту рада и изразила уверење да ће ускоро бити завршена финална верзија тог документа како би следећа година почела успешном применом јединствених радних дозвола.

 

Током два дана представници шест секторских група разговарали су о олакшицама за увоз, извоз и кретање робе, слободном кретању пољопривредних и прехрамбених производа,  индустријских производа, о приступу тржишту рада, јединственом електронском идентитету за грађане Отвореног Балкана и јединственом информационом систему.

 

Чланови секторских група су представници надлежних институција у све три државе.