Aa

Aa

Кисић Тепавчевић и амбасодор Турске – унапређење сарадње у области социјалне заштите

Кисић Тепавчевић и амбасодор Турске – унапређење сарадње у области социјалне заштите

Кисић Тепавчевић и амбасодор Турске – унапређење сарадње у области социјалне заштите

Читај ми

Република Србија и Република Турска имају веома добру сарадњу у области социјалне политике, о чему сведочи и изградња Материнског дома при Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Београду, сагласили су се данас министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић и амбасадор те земље у Србији Танжу Билгич. 

 

Министарка Кисић Тепавчевић је у разговору са одлазећим амбасадором Турске захвалила тој земљи на доприносу при изградњи тог објекта, који испуњава све стандарде и који ће женама које ту буду смештене омогућити лакши и безбеднији живот.

 

Проф. др Кисић Тепавчевић истакла је да су билатерални односи Србије и Турске веома добри и да се међусобна сарадња заснива на међусобном поверењу и поштовању.

 

Кисић Тепавчевић је нагласила да постоји простор да сарадња са Турском буде унапређена у наредном периоду, а нарочито у области социјалне заштите, будући да је Србија препознала Турску као поузданог партнера за читав низ активности у тој области.

 

Амбасадор Билгич истакао је да је у последње четири године, од како је амбасадор Турске у Србији, реализовано много заједничких пројеката, и да су велики допринос за то имали председници две земље Александар Вучић и Реџеп Тајип Ердоган. 

 

Билгич је честитао министарки Кисић Тепавчевић на резултатима Србије у борби против епидемије Ковид 19, као и на спроведеној вакцинацији становништва. 

 

Билгич је изразио захвалност Републици Србији на гостопримству претходне четири године и навео да ће Србија убудуће имати два амбасадора у Турској – свог званичног и њега, као великог пријатеља.