Aa

Aa

Канцеларији за брзе одговоре се до сада обратило 42.000 грађана

Канцеларији за брзе одговоре се до сада обратило 42.000 грађана

Читај ми

БЕОГРАД - Канцеларији за брзе одговоре Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања до сада се обратило 42.000 грађана, рекао је данас министар Александар Вулин додајући да је задовољан резултатима које је та канцеларија постигла.

''До сада смо, што електронским путем, писмено или телефонским позивима разговарали са више од 42.000 грађана'', рекао је Танјугу Вулин подсећајући да је министарство још пре две године отворило канцеларију.

Наводећи да у просеку око 75 људи дневно позове канцеларију, он је истакао да се одговори добијају у року од пет дана.

Како каже, канцеларија за брзе одговоре је показала да нам је потребна веза и боља комуникација са корисницима.

''Министарство рада брине о више од 700.000 људи који су корисници разних облика социјалних давања, али и 1,773 милиона пензионера који нас често позову и питају за неко од пензионих права'', објашњава Вулин.

Он истиче да се ради о људима који питају шта се дешава са инспекцијом рада, али и који често умеју да дају корисне савете, упозоре на неко дешавање, питају за безбедност, здравље, заштиту на раду.

''Милиони људи су упућени на рад канцеларије за брзе одговоре и заиста бих саветовао свим министарствима која имају домен рада са грађанима да отворе канцеларије за брзе одговоре јер ће видети колико ће то олакшати комуникацију, али и колико ће бити у стању да приступе кориснику и да му живот учине много лакшим'', рекао је Вулин.