Aa

Aa

Како се понаша Аустрија, тако ће се понашати и Србија

Како се понаша Аустрија, тако ће се понашати и Србија

Читај ми

БЕОГРАД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да ће се Србија током избегличке кризе понашати у складу са поступцима Аустрије.

"Како се понаша Аустрија, тако ће се понашати и Србија", рекао је Вулин новинарима у Београду, коментаришући одлуку Аустрије да ће дневно с балканске руте прихватати максимално 80 захтева за добијање азила, а пропуштати 3.200 избеглица.

Вулин је рекао да ће се Србија, као и до сад, понашати одговорно према себи, својој територији и грађанима и избеглицама, али и према другим земљама на мигрантској рути.

"Своје проблеме нећемо да пребацујемо на било кога другог, али не дозвољавамо да се било чији туђи проблеми решавају на територији Србије", рекао је Вулин.

Како је истакао, ако Аустрија или било која друга земља има нека нова правила и хоће да убрза или успори проток миграната, да прими већи или мањи број људи, Србија је дужна да спроведе потпуно исту одлуку као и они.

Према његовим речима, то је договор који је и до сад постигнут на сваком састанку.

"Држава Србија се понашала и одговорно и хумано, али мора да буде одговорна према својим грађанима и територији", рекао је Вулин.