Aa

Aa

Још шест милиона евра хуманитарне помоћи Србији

Још шест милиона евра хуманитарне помоћи Србији

Читај ми

БРИСЕЛ - Србији ће бити додељено још око шест милиона евра хуманитарне помоћи за решавање проблема мигрантске кризе, изјавио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Александар Вулин након састанка са европским комесаром за хуманитарну помоћ и управљање ванредним ситуацијама, Христосом Стилијанидесом.

"Стилијанидес је ценећи начин на који Влада Србије води рачуна о мигрантима и како се носи са последицама мигрантске кризе данас саопштио да ће нам бити додељено још око шест милиона евра хуманитарне помоћи коју ћемо моћи да искористимо за појачавање капацитета, куповину свега потребног и здравствену негу", рекао је Вулин у Бриселу.

Он је додао да је европски комесар још једном поновио став ЕК- да је Србија пример како се води рачуна о мигрантској кризи, како се борити са њеним последицама, о хуманитарним потребама миграната и потребама домаћег становништва, али и очувања начина живота у својој земљи.

"Србија је и на овај начин добила призање да није сама, да се оно што ради високо поштује и цени, а новац који ће бити потрошен у нашој земљи за потребе наших центара ће нам сигурно пуно значити", додао је Вулин.