Aa

Aa

Јавни позив за предлоге иновативних услуга социјалне инклузије отвореног типа

Јавни позив за предлоге иновативних услуга социјалне инклузије отвореног типа

Јавни позив за предлоге иновативних услуга социјалне инклузије отвореног типа

Читај ми

Европска унија и Канцеларија Уједињених нација за пројектне услуге (УНОПС) у оквиру програма „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији’’ (EU SHAI) објавили су Јавни позив за предлоге иновативних услуга социјалне инклузије на локалу отвореног типа. 

 

Јавни позив се расписује у оквиру програма „Подршка Европске уније социјалном становању и активној инклузији”, за који је Европска унија издвојила 27 милиона евра. Програм спроводи УНОПС  у партнерству са Министарством грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре, Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарством за људска и мањинска права и друштвени дијалог и Министарством за европске интеграције.

 

Право учешћа имају установе социјалне заштите и организације цивилног друштва. Буџет Јавног позива износи 2.9 милиона долара, а рок за подношење предлога пројеката је 30. септембар 2023.године.

 

На конкурсу могу учествовати установе социјалне заштите и удружења, а поред услуга, финансираће се и инфраструктурни радови.

 

Општи циљ  Јавног позива је да допринесе социјалној инклузији најосетљивијих жена и мушкараца, девојчица и дечака кроз успостављање и/или унапређење иновативних услуга социјалне инклузије отвореног типа на локалном нивоу, и на тај начин допринесе процесу деинституционализације. 

 

Све информације о јавном позиву и документација за пријављивање доступни су на интернет страници програма „Подршка ЕУ социјалном становању и активној инклузији’, у секцији Конкурси.  Сва питања у вези са Јавним позивом могу се  послати на емаил адресу rsoc.cfp.clarifications@unops.org, до 15. септембра 2023. године.