Aa

Aa

Јавна расправа о Нацрту закона о финансијској пордшци породици са децом

Јавна расправа о Нацрту закона о финансијској пордшци породици са децом

Читај ми

1. У поступку припреме Нацрта закона о финансијској подршци породици са децом, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, спроводи јавну расправу о Нацрту закона о финансијској подршци породици са децом (у даљем тексту: Нацрт закона), који је саставни део овог програма.


2. Јавна расправа о Нацрту закона спроводи се у периоду од 17. децембра 2015. године до 6. јануара 2016. године, за представнике државних органа, јавних служби, привредне субјекте, синдикате, удружења послодаваца, стручну јавност и друге заинтересоване учеснике.
3. Нацрт закона сачинила је Радна група коју су поред представника Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања чинили експерти и представници Министарства финансија, Министарства државне управе и локалне самоуправе, Републичког завода за социјалну заштиту, Покрајинског секретаријата за здравство, социјалну политику и демографију, Сталне конференције градова и општина, Секретаријата за социјалну заштиту у Београду и Градске управе Нови Сад, Централног регистра, Удружења грађана – „Србија у покрету”, „Родитељ”, „Центар за маме”, Наледа и Уницефа.
4. Текст Нацрта закона са образложењем биће постављен на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања www.minrzs.gov.rs и на порталу е-управе.
5. Учесници јавне расправе се позивају да у назначеном року, доставе предлоге, сугестије, иницијативе и коментаре на електронску адресу: milena.antic@minrzs.gov.rs или писменим путем Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Београд, Немањина 22-26.
6. Презентације и расправе о Нацрту закона биће организоване: у Панчеву дана 22. децембра 2015. године, у малој сали Градске управе Панчево, Трг Краља Петра Првог број 2 - 4, са почетком у 11,00 часова; у Крагујевцу дана 23. децембра 2015. године, у сали Скупштине Града Крагујевца – Градска кућа, Трг Слободе број 3, са почетком у 11,00 часова; у Нишу дана 24. децембра 2015. године, у сали градске Скупштине Града Ниша, у улици Николе Пашића број 24, са почетком у 11,00 часова; у Београду дана 25. децембра 2015. године, у просторијама Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Немањина број 22- 26, крило А, велика сала на шестом спрату, са почетком у 11,00 часова.
7. По окончању поступка јавне расправе Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања ће анализирати све примедбе, предлоге и сугестије учесника у јавној расправи и сачинити извештај о спроведеној јавној расправи, који ће објавити на својој интернет страници и порталу е-управе најкасније у року од 15 дана од дана окончања јавне расправе.

docxНацрт закона50.8 KB

docОбразложење77.5 KB

docПрограм33 KB

docЗакључак29 KB