Aa

Aa

Извештај о спроведеној јаној расправи - Нацрт Закона о спомен обележјима

Извештај о спроведеној јаној расправи - Нацрт Закона о спомен обележјима

Читај ми

На основу члана 41. став 10. Пословника Владе („Службени гласник РС”, бр. 61/06 – пречишћен текст, 69/08, 88/09, 33/10, 69/10, 20/11, 37/11, 30/13 и 76/14), Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, објављује:

 

ИЗВЕШТАЈ О СПРОВЕДЕНОЈ ЈАВНОЈ РАСПРАВИ О НАЦРТУ ЗАКОНА О СПОМЕН ОБЕЛЕЖЈИМА


У складу са чланом 16. Закона о министарствима („Службени гласник РС”, број 44/14) и утврђеним делокругом рада, Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања припремило је Нацрт закона о спомен обележјима (у даљем тексту: Нацрт закона). Одбор за јавне службе Владе Републике Србије донео је дана 30. децембра 2014. године Закључак 05 број: 011–16830/2014, којим је одредио спровођење јавне расправе и усвојио Програм јавне расправе о Нацрту закона.
Јавна расправа о Нацрту закона спроведена је у периоду од 31. децембра до 20. јануара 2015. године и иста је почела објављивањем текста Нацрта закона на сајту Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, и на Порталу е-управе.
У јавну расправу о Нацрта закона укључила су се удружења која се баве неговањем традиција ослобoдилачких ратова Србија, удружења из области борачко-инвалидске заштите као и појединци. Учесници у јавној расправи доставили су примедбе на текст Нацрта закона, поштом и електронским путем..
Примедбе, предлози и сугестије који су пристигле у периоду трајања јавне расправе, систематизоване су и обрађене по члановима Нацрта закона. У току је разматрање наведених примедаба, предлога и сугестија од стране стручне службе овог министарства, након чега ће обрађени материјал бити презентован Радној групи за припрему Нацрта закона. Радна група ће размотрити све примедбе, предлоге и сугестије и о њима заузети дефинитиван став, након чега ће бити утврђен коначни текст Нацрта закона.