Aa

Aa

Иванишевић: Србија се већ две и по године на врло коректан и јасан начин бави питањем миграната

Иванишевић: Србија се већ две и по године на врло коректан и јасан начин бави питањем миграната

Читај ми

БЕОГРАД - Мигрантска криза у Србији је апсолутно под контолом владе, изјавио је данас државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Иванишевић, наводећи да ће се држава јасно обрачунати с кријумчарима миграната.

Иванишевић је на састанку Заједничког консултативног одбора, на коме је сагледано тренутно стање европских интеграција, миграција и њихових права, рекао да ће радна група која се бави питањем миграната у наредном периоду донети важне одлуке у вези са поступањем током зиме.

"Миграције и мигранти су апсолутно под контолом владе. Грађани немају разлога да буду забринути", поручио је Иванишевић.

Он је рекао да се држава већ две и по године на врло коректан и јасан начин бави питањем миграната и да је за то добила похвале из целога света.

Наводећи да су на састанцима у Женеви и Бриселу, којима је присуствовао министар Александар Вулин донети закључци о наставку помоћи Србији, Иванишевић је рекао да ће држава наставити да пружа подршку мигрантима на територији Србије, у сарадњи са Комесаријатом за избеглице, Црвеним крстом и невладиним организацијама.

"Наша политика је да свако ко се нађе на територији Србије, сходно међународним обавезама, има право на азилну заштиту", рекао је Иванишевић.

Говорећи о кријумчарењу миграната, Иванишевић је рекао да држава неће дозволити да неко на територији Србије оргназује мигранте и "показује им криви пут".