Aa

Aa

Иванишевић: Не очекујемо већи прилив миграната

Иванишевић: Не очекујемо већи прилив миграната

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Ненад Иванишевић каже за РТС да се не очекује већи прилив миграната у наредном периоду, да их тренутно у Србији има око 7.000 и то око 6.000 у прихватним центрима, а да је остатак у парковима, на отвореном јер не желе у центре.

Говорећи у Јутарњем програму РТС-а о мађарском и хрватском затварању границе, Ненад Иванишевић је рекао да се може очекивати промена руте миграната, да крену преко БиХ, јер је границу између БиХ и Хрватске од скоро 1.000 километара немогуће чувати као према Србији.

Додаје да за мигранте са улице има места у центрима, али да им један број "неодговорних невладиних организација помаже да остану на улицама".

"Подсећам, НВО су партнер Владе Србије, али неке неодговорне, правдајући свој буџет, покушавају да те људе оставе напољу. Позивам све који имају могућност да дођу у 14 центара и помогну мигрантима", рекао је Иванишевић.

Додао је да се капацитети у центрима неће повећавати, али да ће се реновирати постојећи и изградњом нових објеката побољшати конфор мигрантима.

"Наш капацитет је 6.000 места и ми га нећемо повећавати", нагласио је Иванишевић и додао да ЕУ и Међународне организације финансирају трошкове миграната у Србији.