Aa

Aa

Иванишевић на обележавању 55 година постојања предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида у Суботици

Иванишевић на обележавању 55 година постојања предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида у Суботици

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, присуствовао је данас свечаном обележавању годишњице постојања предузећа за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида „ДЕС“ у Суботици.


Иванишевић је том приликом нагласио да је ресорно министарство у 2016. помогло „ДЕС“ са више од 20 милиона динара. Он је истакао да је то предузеће пример добре приватизације, имајући у виду да је проширен асортиман производа, а задржана производња и да је при том 70% радника са инвалидитетом. Државни секретар је подвукао да је „ДЕС“ пример како треба да функционишу социјална предузећа, као и да држава све чини да буде донет закон о социјалном предузетништву следеће године, како би што више угрожених категорија становништва могло да се запошљава у оваквим предузећима.
Предузеће за професионалну рехабилитацију и запошљавање инвалида „ДЕС“ бави се производњом казана за печење ракије и производа од бакра. „ДЕС“ тренутно запошљава 57 радника од којих је 38 са инвалидитетом.