Aa

Aa

Исти стандард за све кориснике социјалних установа

Исти стандард за све кориснике социјалних установа

Читај ми

КУЧЕВО- Установи за одрасле и старије у Кучеву данас је уручена донација Дирекције за робне резерве у храни и медицинским средствима вредна милион динара, министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин је након обиласка те установе из да Влада Србије води социјално одговорну политику и да је циљ да корисници свих социјалних установа у земљи имају исти стандард.

"Желимо да све установе буду пођеднако доступне свима, а сви корисници морају имати иста права и стандард", рекао је Вулин.

Додао је да Дирекција донацијом управо доприноси да се стандард свих корисника уједначи и да сваки корисник "осети га заједница воли, поштује и да му дугује".

Корисницима домова, а реч је о пензионерима, Вулин је захвалио на разумевању и на подршци коју пружају влади.

"Без трпељивости, упорности и разумевања пензионера да влада све ради за будућност њихове деце и унука, не бисмо успели. Да нас нису подржали пензионери не бисмо имали боље економске резултате, договор са ММФ-ом, ни земљу која може да се поноси напретком", истакао је Вулин.

Владу су, додао је министар, подржали они који су пензије одавно зарадили, али који су, како је нагласио, били спремни да ту зараду уложе у будућност деце.

"Влада се определила да не продаје будућност своје деце и резултати се виде", навео је Вулин, додајући да се доприноси за пензијско осигурање повећавају, као и број осигураника, те да је за августовску пензију повучено 8,3 милијарде динара мање субвенција из буџета, а пензија је исплаћена.

Установи у Кучеву данас је уручено пет дона намирница, уља, брашна, шећера и пакета хране, као и лекова и медицинских средстава, а директорка те установе Слађана Марановић Николић захваљујући на донацији рекла је да ће она значајно побољшати побољшати припремање хране и стандард 140 корисника.

Министарство им је већ помагало, рекла је директорка и поменула да је шест милиона динара већ уложено у замену столарије, а још два милиона динара за санацију купатила.

Вршилац дужности директора Републичке дирекције за робне резерве Зорица Анђелковић обећала је да ће та дирекција помагати кад год буде у могућности.

"Драго нам је што можемо да помогнемо овој установи, и надам се да ћемо се опет срести, наравно не празних руку", рекла је Анђелковић.