Aa

Aa

Хуманитарни рад биће ослобођен плаћања пореза

Хуманитарни рад биће ослобођен плаћања пореза

Читај ми

НИШ - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александара Вулин поделио је данас пакетиће штићеницима Дома за децу и омладину "Душко Радовић" у Нишу, које је обезбедила Идеа, и том приликом најавио да ће се у наредној години радити на доношењу закона како би се хуманитарни рад ослободио плаћања пореза.

"Министарство рада ће се наредне године трудити да са другим министарствима, пре свега Министарсртвом финансија, донесемо одговарајућа законска решења којим ће се хуманитарни рад ослободити плаћања пореза, ПДВ-а, те ће се олакшати бављење хуманитарним радом", рекао је Вулин.

Он је додао да није у реду да компанија која је обезбедила поклоне за децу без родитељског старања у Нишу плати порез и ПДВ као да их је продала на тржишту, а урадили су нешто што је важно и лепо за децу.

"Ја се надам да ћемо имати разумевања у наредној години да се приближимо другим земљама по овим законским решењима. Министарство рада шта год буде радило, радиће да помогне на првом месту нашој деци у систему социјалне заштите", нагласио је министар.

Вулин је данас поделио 80 пакетића штићеницима дома за незбринуту децу које је обезбедила компанија Идеа. У целој акцији поделе пакетића укључене су 33 институције и до сада је подељено око 3.000 новогодишњих пакетића.


Прикупљањем вишкова хране обезбеђено 10.150 оброка

Вулин је изјавио данас да је од почетка акције прикупљања вишкова хране у Нишу, 16. марта ове године до данас подељено 10.150 оброка за 108 породица.

"За то нисмо имали никакве трошкове, већ је добра организација, спремност да се ради и помогне довело до тога да је 108 ваших суграђана у Нишу могло да каже да је неко бринуо о њима и да каже да су њихове основне потребе задовољене", рекао је Вулин током посете штићеницима Дома за децу и омладину "Душко Радовић" у Нишу.

Он је подсетио да акција прикупљања вишкова хране у Нишу траје од 16. марта, а да су вишкови хране дељени захваљујући доброј организацији Црвеног крста, Студентског центра, Дома за децу без родитељског старања.

Министар је рекао да ће се вишкови хране наставити да сакупљају и даље у Нишу, али и у другим градовима Србије, и да очекује и даље добре резултате.