Aa

Aa

Геронтолошком центру Београд донирани суплементи у вредности неколико милиона динара

Геронтолошком центру Београд донирани суплементи у вредности неколико милиона динара

Геронтолошком центру Београд донирани суплементи у вредности неколико милиона динара

Читај ми

Домаћа фармацеутска компанија Max medica донирала је Геронтолошком центру Београд, 11.000 кутија различитих суплемената, вредних више милиона динара, а за кориснике четири дома за стара лица, који се налазе под Геронтолошким центром Београд.

 

„Желим да се захвалим компанији Макс медика на овој изузетној донацији која је вредна преко 10 милиона динара. Донација се састоји од витаминских препарата који су веома битни за наше кориснике и све старије суграђане, јер превенирају вирусне инфекције, омогућавају да њихов имунитет буде у пуној снази и спречавају или успоравају остеопорозу и све оне тегобе које прате ове и остале болести,“ изјавио је директор Геронтолошког центра Београд Срђан Димитријевић. Он се захвалио ресорном Министартсву и државном секретару Миомиру Ђорђевићу, који су  посредовали приликом ове донације.

 

Директор установе је истакао, да поред тога што је донација важна за здравље корисника, да се њен значај огледа и у финансијском делу, како за кориснике тако и за њихове сроднике.

 

Ивана Берјан маркетинг менаџер компаније Max medica истакла је важност адекватне суплементације за очување здравља, превенције болести и побољшања квалитета живота.

 

„Додатни унос витамина и минерала је нарочито потребан особама старије доби, које чак и из добро избалансиране исхране не могу да усвоје довољно есенцијалних нутријената, који су неопходни за правилно функционисање њиховог организма, који је оптерећен не само годинама старости, већ најчешће и хроничним болестима, што организам чини још рањивијим,“ рекла је Берјан.

 

Берјан је нагласила да је Max medica, која је домаћа фармацеутска компанија, донирала 11,000 својих суплемената, који садрже оптималне дозе витамина Д, витамина Ц и селена, онима којима је то најпотребније, а то су наши старији суграђани, који ће према њеним речима, растеретити њихове буџете у наредних шест месеци.

 

Корисница Геронтолошког центра Бежанијска коса, директору компаније Max medica Жељку Исаковићу, уручила је захвалницу као знак захвалности што брину о здрављу 1200  корисника четири дома за стара лица, који се налазе у склопу ГЦ Београд.