Aa

Aa

Економски раст последица политичке стабилности

Економски раст последица политичке стабилности

Читај ми

БАЧКА ПАЛАНКА - Бројни показатељи говоре о економском напретку Србије, а он је последица политичке стабилности у дужем периоду, оценио је данас министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изприликом посете фирми "DIV trades" у Бачкој Паланци.

Он је рекао да је у овом тренутку најбитније задржати политичку стабилност која ће учинити да економски показатељи буду још бољи, приметивши да све земље у региону имају слабије економске показатеље од Србије управо због тога што немају такву политичку стабилност.

"Ми смо имали и поплаве и разне друге непогоде, али је руководство земље одржало стабилност, што се на крају види и на економским показатељима, који су све бољи", рекао је Вулин.

Један од показатеља економског напретка, према речима Вулина, је и податак да је током прошлог месеца, а према подацима НСЗ, запослено 1.235 људи, што је за 2,81 одсто више у односу на исти месец прошле године.

"Инспекција рада је извршила више од 4.000 контрола и пронашла да 1.135 радника ради на црно, од чега је касније 950 запослено", рекао је Вулин.

Компанија чије је погоне обишао у Бачкој Паланци, није користила ниједан динар државних средстава, већ је све остварила искључиво користећи сопствено знање и сопствену предузетничку храброст, рекао је Вулин, додајући да је "веома пријатно бити у фирми која константно повећава број запослених и која непрестано ради на сопственом ширењу"

Председник опшине Бачка Паланка Александар Ðедовац рекао је да у тој општини има још доста фирми као што је "DIV trades" и да је Бачка Паланка позната по томе да има много успешних приватних предузећа.

"Општинска администрација чини све како би олакшала рад приватним фирмама кроз смањење општинских такси", рекао је Ðедовац, док је директор производње у "DIV trades" Арсен Божић казао је да и то што је од бројних приватних фирми у Бачкој Паланци, министар Вулин за обилазак изабрао управо "DIV trades", говори да је руководство те фирме на правом путу и да је успешно у ономе што ради.

"Ми велики проценат производње усмеравамо ка извозу и то ћемо и убудуxхе радити и мислимо да на тај начин помажемо и нашој држави", рекао је Божић.

"DIV trades", иначе, производи контејнерске вреће за хемијску и прехрамбену индустрију и грађевинарство, има 390 запослених, а 70 одсто производње намењено је извозу.