Aa

Aa

Дуга традиција француско – српског пријатељства јача све споне наша два народа

Дуга традиција француско – српског пријатељства јача све споне наша два народа

Дуга традиција француско – српског пријатељства јача све споне наша два народа

Читај ми

Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања проф. др Дарија Кисић Тепавчевић и амбасадор Француске у Републици Србији Жан Луј Фалкони положили су венац на Споменик Захвалности Француској поводом обележавања националног празника Француске.

 

Министарка Кисић Тепавчевић истакла је да је данас прилика да се још једном укаже и истакне дуга традиција француско - српског пријатељства која јача све споне наша два народа и обавезује нас да и даље негујемо то пријатељство.

 

„Обележавајући данашњи дан,  ми обележавамо исконске вредности које су уткане у речи исписане на тробојци француске буржоаске револуције- слобода, једнакост и братство“, поручила је министарка и истакла да су то вредности које баштини и Србија.

 

Како је навела, симбол пријатељства Србије и Француске јесте и Споменик Захвалности Француској.

 

„У тешким временима били смо једни уз друге, то се не заборавља. Пред нама су нова времена и нови изазови, који захтевају још већу солидарност, заједништво и пријатељство које већ деценијaма гаје народи Француске и Србије“, поручила је министарка проф. др Дарија Кисић Тепавчевић. 

 

Амбасадор Француске у Републици Србији Жан Луј Фалкони рекао је да је пријатељство и братство Србије и Француске веома јако што је потврђено и доласком председника Емануела Макрона у Београд пре две године и истакао да се ти добри односи константно унапређују. Нагласио је и да је Француска увек уз Србију, као и да је и данас подржава на путу ка Европској унији.