Aa

Aa

Државни секретари Ненад Иванишевић и Владимир Илић посетили Ниш

Државни секретари Ненад Иванишевић и Владимир Илић посетили Ниш

Читај ми

Државни секретари у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић и Владимир Илић, посетили су данас Дом за незбринуту децу ,,Душко Радовић“ у Нишу. Након обиласка, Иванишевић и Илић су разговарали са председником Скупштине града, мр Радетом Рајковићем.


Током посете Дому за незбринуту децу Владимир Илић је изјавио да та установа функционише на задовољавајућем нивоу и да ће ресорно министарство наставити да финансијски помаже установе социјалне заштите у Нишу. Илић је навео да је Министарство за рад у претходне три године Дому ,,Душко Радовић“ определило 10 милиона динара. Илић је рекао да почиње процес трансформације установа социјалне заштите који ће трајати наредних неколико година и да је то био један од разлога данашње посете Дому за незбринуту децу. Државни секретар је најавио и Сајам услуга социјалне заштите који ће бити одржан 4. маја у Дому Војске Србије у Нишу.
Државни секретар др Ненад Иванишевић је похвалио градску управу на досадашњој сарадњи и активацији. Он је навео да је град Ниш преко KfW програма конкурисао са шест пројеката који се односе на реновирање основних школа, помоћ установама социјалне заштите, као и на побољшање инфраструктуре у ромском насељу.
Председник Скупштине града, мр Раде Рајковић, је истакао да је сарадња са надлежним министарством на високом нивоу и позвао све заинтересоване установе у систему социјалне заштите да учествују на Сајму услуга социјалне заштите.