Aa

Aa

Државни секретар Владимир Илић у посети општини Сурчин

Државни секретар Владимир Илић у посети општини Сурчин

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање борачка и социјална питања, Владимир Илић, посетио је најмлађу београдску општину Сурчин и том приликом са председником општине, Шуша Стеваном, разговарао о унапређењу услуга социјалне заштите у овој општини и капацитетима за унапређење услова рада запослених у Градском центру за социјални рад у Београду - одељење Сурчин.


Државни секретар Владимир Илић је нагласио да су Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питањa, локална самоуправа и пружаоци услуга социјалне заштите на истој страни и одговорни за један важан процес – успостављање и одрживост услуга социјалне заштите у заједници. Он је рекао да се на евиденцији општинског одељења Градског центра за социјални рад Сурчин налази близу 3.000 корисника социјалне и породичноправне заштите, што чини око седам процената укупне популације општине, уз тенденцију повећања броја корисника у овој општини. Као и претходних година, одрасли чине најбројнију групацију. Државни секретар Илић је истакао да је на евиденцији Одељења у просеку на месечном нивоу 331 материјално угрожена породица – корисници новчане социјалне помоћи, а током 2015. године евидентирано је и 303 жртве породичног насиља.
Председник општине Сурчин похвалио је сарадњу коју та општина има са Министарством за рад и изразио уверење да ће та сарадња бити још успешнија у наредном периоду.