Aa

Aa

Државни секретар Пајкић на Дигиталној експедицији у Прибоју

Држави секретар Пајкић на Дигиталној експедицији у Прибоју

Државни секретар Пајкић на Дигиталној експедицији у Прибоју

Читај ми

„Посебно је важно, када говоримо о дигитализацији и информатичкој писмености, да се у оквиру Каравана дигиталних вештина, писмености и безбедности "Дигитална експедиција 2023", спроводе обуке за кључне дигиталне вештине и то за све грађане - од најмлађих до најстаријих суграђана и пензионера, захваљујући којима се наши суграђани уче вештини комуникације са државним органима на интернету и еУправи, вештини сигурне куповине на интернету односно еТрговини, затим, еЗдрављу, све до безбедног коришћења интернета и заштите личних података,“ изјавио је државни секретар Министарства Лав Григорије Пајкић у Прибоју где је данас одржана „Дигитална експедиција 2023“.

 

Пајкић је приликом обиласка Удружења пензионера у Прибоју, разговарао са најстаријим суграђанима који похађају део обука за дигиталне вештине, где су им том приликом  донирана два рачунара и мултифункционални уређај. Он је изразио задовољство учешћем  на Дигиталној експедицији,  и подсетио да  је она покренута  2021. године  на иницијативу председнице Владе Ане Брнабић.

 

„Са поносом могу да истакнем да су Влада Србије и Министарство у претходних седам година урадили много на реформи државне управе и њеној дигитализацији, а данас смо у прилици да видимо како се кроз обуке наших пензионера превазилази међугенерацијски јаз,“ истакао је Пајкић.

 

Државни секретар је нагласио да Министарство са задовољством пружа подршку иницијативи за одржавање Дигитале експедиције и најавио учешће и у другим градовима у Србији.

 

Дигитална експедиција која се спроводи уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарство информисања и телекомуникација и Канцеларије за ИТ и еУправу, у партнерству са Програмом УН за развој (УНДП), програмом Нова писменост који реализују "Propulsion" и USAID, као и повереником за информације од јавног значаја и заштиту података о личности, започела је у  8.априла у Бору.