Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић учествовао на конференцији о подстицању запошљавања младих

Државни секретар Ненад Иванишевић учествовао на конференцији о подстицању запошљавања младих

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, отворио је данас, у Дому омладине у Београду, конференцију ,,Пакт за младе – Јачање партнерстава за подстицање запошљивости и социјалног укључивања младих“.


Иванишевић, који је и председник Савета за унапређивање положаја Рома и спровођење Декаде Рома и шеф Преговарачке групе за поглавље 19 (социјална политика и запошљавање), указао је учесницима на значајне напоре које је Влада Србије предузела у циљу смањења стопе незапослености и наставка одговорне социјалне политике. Он је подсетио да је ове године усвојена Стратегија за социјално укључивање Рома и Ромкиња за период 2016-2025. године и Програм реформи политике запошљавања и социјалне политике у процесу приступања Европској унији (ЕСРП), а интензивно се ради и на изради Акционог плана за поглавље 19, којим ће се обухватити све оно што је од кључног значаја за социјалну политику и запошљавање у Србији. Ненад Иванишевић је нагласио да је питање незапослености једно од централних питања Владе за чије решавање се очекује и сарадња невладиних организација али и медија.
Иван Секуловић из Тима за социјално укључивање и смањење сиромаштва Владе Републике Србије истакао је да су за смањење незапослености кључне иновације и јачање партнерства између организација.