Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић у Шапцу отворио обуку за тренере на тему миграција и локалног развоја

Државни секретар Ненад Иванишевић у Шапцу отворио обуку за тренере на тему миграција и локалног развоја

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, отворио је данас у хотелу ,,Слобода“ у Шапцу обуку за тренере за кључне државне институције на тему миграција и локалног развоја.


Иванишевић је том приликом рекао да миграције не треба да посматрамо само кроз призму мигрантске кризе која је, према његовом гледишту, тренутна и није миграција у пуном капацитету јер се, како је рекао, пре свега искључиво односи на људе из Сирије, Ирака, Пакистана који не желе да остану у Србији, којима Србија није земља одредишта и који ни на који начин не желе да се интегришу у српско друштво.
,,Миграцију као глобални феномен треба искористити, а у том процесу треба се угледати на земље које су по том питању примери добре праксе“, изјавио је државни секретар. Он је посебно истакао значај споразума о реадмисији који Србија има са ЕУ на основу кога се неколико хиљада грађанa вратило у нашу земљу из земаља чланица.
Тренинг у Шапцу организују Швајцарска агенција за развој и сарадњу (СДЦ) и Међународна организација за миграције (ИОМ) у оквиру глобалног пројекта ,,Укључивање миграција у националне развојне стратегије“.