Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић у посети Мађарској

Државни секретар Ненад Иванишевић у посети Мађарској

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и копредседник Међувладине мешовите комисије Србије и Мађарске о националним мањинама, др Ненад Иванишевић, у оквиру званичне посете Мађарској, данас је присуствовао потписивању Споразума о подршци и финансирању проширења предшколске установе која ради у оквиру српскe васпитно-образовне установе „Никола Тесла“ у Будимпешти.


„Српска васпитно-образовна установа је од изузетног значаја за српску заједницу у Мађарској“, изјавио је државни секретар Иванишевић и нагласио да ће Србија наставити да пружа подршку очувању језика, културе и идентитета српског народа, где год он живи, као што ће наставити да пружа подршку унапређењу положаја свих националних мањина у нашој земљи.
Иванишевић се у Будимпешти састао са државним секретаром Министарства за људске ресурсе Мађарске, Миклошем Шолтесом, и представницима српске заједнице. Тема састанка било је унапређење билатералних односа две суседне и пријатељске земље, нарочито по питању права националних мањина Срба у Мађарској и Мађара у Србији. Двојица секретара сагласила су се да је сарадња Србије и Мађарске на завидном нивоу, што показују и редовни сусрети државних званичника две земље на највишем нивоу.