Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић састао се са заменицом директора Канцеларије УНХЦР за Европу

Државни секретар Ненад Иванишевић састао се са заменицом директора Канцеларије УНХЦР за Европу

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић састао се данас са заменицом директора Канцеларије УНХЦР-а за Европу, Ангелом Ли Роси.


Главна тема разговора била је мигрантска криза, а Иванишевић је навео да за Србију балканска рута није затворена и да наша земља треба да буде део јединственог европског решења. Према речима државног секретара, Србији је и даље потребна финансијска подршка да би прихватни центри несметано функционисали. Иванишевић је заменицу директора Канцеларије УНХЦР-а за Европу упознао и са могућношћу да мигранти пронађу нову руту, преко Босне и Херцеговине. Ненад Иванишевић је истакао да је Србија спремна на сваки могући сценарио уколико буде дошло до новог таласа миграната и да смо вољни да побољшамо смештајне капацитете али да нећемо градити нове прихватне центре.
Заменица директора Канцеларије УНХЦР-а за Европу, Ангела Ли Роси, је навела да је мигрантске криза европска, а не криза Европске уније, и из тих разлога би Србија требало да буде укључена у сваки договор у вези са мигрантима. Она је рекла да ће УНХЦР наставити да подржава нашу земљу, као и до сада.