Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић са представницима хуманитарног удружења Мормонска црква обишао Дом ,, Колевка“ у Суботици

Државни секретар Ненад Иванишевић са представницима хуманитарног удружења Мормонска црква обишао Дом ,, Колевка“ у Суботици

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, заједно са представницима хуманитарног удружења Мормонска црква обишао је данас Дом за децу ометену у развоју ,, Колевка“ у Суботици.


Иванишевић је током посете истакао да ресорно министарство увиђа значај који има Дом ,, Колевка“ и да ће се наставити са финансијском подршком тој установи како би квалитет услуга остао на високом нивоу. Он је изнео податак да је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања за ,, Колевку“ од 2014. до краја 2016. дало 21.893.052 динара а да је посебно, током мигрантске кризе, како је навео државни секретар, издвојено 40.993.440 динара пре свега захваљујући донацијама.
Представници хуманитарног удружења Мормонска црква похвалили су одговоран приступ Србије у мигрантској кризи и обећали помоћ.
Дом за децу ометену у развоју ,, Колевка“ основан је пре 124 године у Суботици и један је од најпрепознатљивијих у нашој земљи који води бригу о деци која одрастају без родитеља и о деци која су ометена у развоју. Крајем прошле године у .. Колевци“ је отворен нов смештајни објекат и за малолетне мигранте без пратње.