Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић посетио Општинску организацију инвалида рада Суботице

Државни секретар Ненад Иванишевић посетио Општинску организацију инвалида рада Суботице

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, посетио је данас Општинску организацију инвалида рада Суботице где је разговарао са председником те организације, Станком Нимчевићем. Једна од тема састанка била је реализација пројекта ,,Наставак активности информисања у функцији остварења права особа са инвалидитетом“, који је финансијски подржало Министарство за рад кроз годишњи конкурс за унапређење положаја особа са инвалидитетом.


Иванишевић је похвалио рад ООИР Суботице као једне од најважнијих у том граду када је реч о остваривању права особа са инвалидитетом. Он је рекао да у Србији има око 700.000 особа са инвалидитетом и да се ресорно министарство у оквиру буџетских могућности труди да унапреди њихов положај. Пример за то је, како је навео, и наведени пројекат. Државни секретар је том приликом најавио и Сајам услуга социјалне заштите који ће се одржати 28. маја у Суботици.
Председник општинске организације инвалида рада Суботице, Станко Нимчевић, се захвалио Министарству за рад на подршци и истакао да ће настојати да та организација ради још боље и ефикасније у интересу својих корисника.
Пројектом ,,Наставак активности информисања у функцији остварења права особа са инвалидитетом“ наставиће се рад телефонске линије и особе које пружа савете о правима особа са инвалидитетом, посебно инвалида рада.