Aa

Aa

Државни секретар Ненад Иванишевић посетио Оџаке

Државни секретар Ненад Иванишевић посетио Оџаке

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања , др Ненад Иванишевић ,посетиоје данас општину Оџаке где је разговарао са председницом привременог органа општине Латинком Васиљковић. Иванишевић је обишао и Центар за социјални рад, МНРО ,, Златна барка“ и хранитељску породицу Силване Јовановић.


Ненад Иванишевић је током разговора са председницом привременог органа општине Оџаци похвалио ту локалну самоуправу на досадашњој сарадњи и проактивнисти. Државни секретар је предочио да су Оџаци добили 5.769.504 динара од наменских трансфера за развој услуга у заједници и указао да се уз помоћ тих средстава може умногоме помоћи тамошњем Центру за социјални рад. Иванишевић је информисао Васиљковић о расписаним позивима ЕУ програма за запошљавање и социјалне иновације ( EaSI ), и позвао да подстакну грађане да направе квалитетне пројекте и да аплицирају. Он је рекао и да је актуелан поступак лиценцирања установа и поручио да то искористе установе социјалне заштите. Државни секретар је поручио да ће Министарство за рад наставити да пружа подршку Центру за социјални рад и општини Оџаци.
Председница привременог органа општине Оџаци , Латинка Васиљковић изјавила је да је на састанку договорено заједничко деловање ресорног министарства и те локалне самоуправе ради унапређивања услуга социјалне заштите. Васиљковић је изразила уверење да ће сарадња са надлежним министарством остати на високом нивоу.