Aa

Aa

Државни секретар Иванишевић: Мигрантска криза одличан пример тимског рада владиног и невладиног сектора

Државни секретар Иванишевић: Мигрантска криза одличан пример тимског рада владиног и невладиног сектора

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, др Ненад Иванишевић, заједно са представницима Удружења грађана ,, Дуга“ из Аде уручио је хуманитарну помоћ мигрантима у Миксалишту 2.0.


Иванишевић је овом приликом истакао да је мигрантска криза одличан пример тимског рада владиног и невладиног сектора. У вези са тим, ресорно Министарство ће како је навео и убудуће подржавати хуманитарне иницијативе за помоћ мигрантима.
Весна Циврић председник Удружења грађана ,, Дуга“ из Аде рекла је да је та организација захваљујући немачким донаторима, уручила хуманитарну помоћ вредну шест хиљада евра у виду ћебади, средстава за дезинфекцију и хигијену. Циврић је нагласила да ту није крај помоћи Центру за прихват миграната у Београду и да ће Удружење грађана ,, Дуга“ настојати да прикупи новац за потребну даљу адаптацију простора .
Иван Лалић, извршни директор Миксалишта 2.0 захвалио се на урученој донацији. Он је рекао да свакодневно у Миксалишту борави од 400 до 600 људи, и да је том Центру помоћ и даље неопходна. Према његовим речима, постоји потреба за храном, одећом, обућом.