Aa

Aa

Државни секретар Илић отворио Сајам услуга социјалне заштите у Нишу

Државни секретар Илић отворио Сајам услуга социјалне заштите у Нишу

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Владимир Илић, отворио је данас Сајам услуга социјалне заштите који се одржава у Дому војске у Нишу на коме је наступило више од 50 излагача.


Организатор Сајма је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, а сајам је организован у оквиру редовних активности унапређења свести о важности услуга социјалне заштите и промоције институција, установа, грађанског активизма и волонтеризма.
Државни секретар Илић је приликом отварања Сајма нагласио да се социјална заштита у Србији развија и да у ту област никад нису била већа улагања. Он је поручио да је само ове године Влада Србије издвојила 700 милиона динара за развијање различитих облика социјалне заштите и услуга, прошле године је у те сврхе издвојено 400 милиона динара. Он је додао да се повећавају улагања у област социјалне заштите и да се константно шири круг корисника тих средстава.
Отварању сајма присуствовао је градоначелник Ниша, Дарко Булатовић, и председник Скупштине града Ниша, мр Раде Рајковић.