Aa

Aa

Државни секретар Илић отворио Канцеларију за смањење сиромаштва у Руми

Државни секретар Илић отворио Канцеларију за смањење сиромаштва у Руми

Читај ми

Државни секрeтар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Владимир Илић, отвориo je данас Канцеларију за смањење сиромаштва у Руми, у склопу пројекта „Повећање ефикасности социјалне услуге кроз међуопштинску сарадњу и промоцију активације рањивих група на локалном нивоу“.


Циљ пројекта је имплементација нових мера локалне социјалне политике ради идентификовања потребне помоћи, као и активације најсиромашнијих и најугроженијих чланова заједнице. Кроз радни ангажман, незапослени корисници који су радно способни добиће прилику да се упознају са потенцијалним будућим послодавцима и тако унапреде свој положај и трајно утичу на квалитет живота.
Пројекат реализује Удружење грађана „Дуга“ из Аде, а финансира га Европска унија. Ова активност је део ширег пројекта „Подршка Европске уније инклузивном друштву”, који спроводи делегација Европске уније у Републици Србији у сарадњи са Министарством за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.
Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања је у 2016. години Општини Рума уплатило близу шест милиона динара за развој услуга на локалном нивоу. Из ових средстава финансиране су услуге кућне неге и помоћи у кући, дневни боравак за децу са сметњама у развоју, као и услуга личног пратиоца. Поред тога, у 2017. години за општину Рума опредељено је више од 10 милиона динара за развој услуга на локалном нивоу.