Aa

Aa

Држава никад више није улагала у социјалну заштиту

Држава никад више није улагала у социјалну заштиту

Читај ми

СУБОТИЦА - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин отворио је данас нови објекат за смештај особа на палијативном лечењу у Геронтолошком центру Суботица и поручио да држава никада није више улагала у социјалну заштиту него што то сада чини.

Вулин је навео пример да је држава у 2012. и 2013. години у социјалу уложила 412 милиона динара, док је то улагање у 2014. и 2015. години износило 717 милиона динара.

"На иницијативу премијера Александра Вучића све институције социјалне заштите у Србији улазе у државни програм обнове и заштите у којем су до сада били објекти из области школства и здравства", рекао је Вулин приликом отварања посебног блока за слабо покретне, непокретне и палијативне кориснике Геронтолошког центра у Суботици.

Он је изразио задовољство што социјална давања у буџету за 2016. годину неће бити умањена "ни за један једини динар", најавивши да од сутра програм за социјална давања тог министарства "улази" у скупштину.

"Штедели смо на свему и на дневницама и на трошковима, али на објектима и на корисницима социјалне заштите нисмо штедели и никада нећемо", нагласио је министар.

Он је истакао да се не прави никаква разлика где се објекти социјалне заштите налазе и која странка је на власти у тим локалним самоуправама већ се ради на побољшању услова корисника социјалне заштите на целој територији Србије.

"Исто је да ли сте корисник у Сурдулици или Суботици и министарство ће кренути са стандардизацијом објеката социјалне заштите како би услови за све кориснике били исти", рекао је Вулин.

Министар је рекао да је у новоотворени објекат у Суботици Влада Србије уложила 60 милиона динара и да је он урађен по највећим светским стандардима.

Директор Геронтолошког центра Суботица Петар Блажевић рекао је да новоотврени објекат има 760 квадратних метара и да ће у њему бити смештено 66 корисника.

"Са укупно више од 600 корисника Геронтолоскси центар у Суботици је, после Београда и Новог Сада, један од највећих у Србији, а отварањем новог објекта услови за кориснике су највећем нивоу", рекао је Блажевић.