Aa

Aa

Држава ће покушати да усагласи синдикате и послодавце

Држава ће покушати да усагласи синдикате и послодавце

Читај ми

НОВИ САД - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин изјавио је данас да држава процедуром доношења закона о раду покушава да усагласи ставове синдиката, послодаваца и јавности.

Вулин је уочи посете Дечјем селу истакао да ће се поменути закон наћи у Скупшстинској процедури зато што , како је рекао, поштујем мишљења свих релевантних фактора за његово доносење, а то су синдикалци, послодавци и широко јавно мњење.

"Да будемо потпуно прецизни, ради се о измени закона и држава мора да учествује у његовом доношену, јер синдикацли и послодавци то сами не могу да ураде", рекао је Вулин.

Он је нагласио да се поменути закон не односи само на оне који раде, већ и на оне који тек треба да заснују радни однос.

"Сва решења која доносимо изменом Зкона о раду, доносе се са циљем да се сачујаву постојећа радна места, али и да се добију нова", рекао је Вулин.

На питање новинара да синдикалци имају примедбу да степен сагласности по тексту новог закона није онолики колико се у јавноти представља, Вулин је рекао да су синдикалци одбили да уопште разоварају о неким тачкама, тако да то ни у ком случају, по његовом мишљену, државу не спречава да каже да су то понуђена решења, а са друге стране, не постоји став синдката да се, како је прцизирао, не може рећи да нема сагласости о томе.

"Да је степен сагласности заиста велики седочи и чињеница да се апсолутно исти текст предлога закона налази и на сајту синдиката и на сајту Министарства", истакао је Вулин.