Aa

Aa

Држава ће наставити да помаже Дому у селу Извор

Држава ће наставити да помаже Дому у селу Извор

Читај ми

ПАРАЋИН/ИЗВОР - Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Алексанадр Вулин посетио је данас Дом за децу ометену у развоју у манастиру Света Петка Изворска, у селу Извор код Парацина и уруцио две тоне конзервиране хране.

"Држва је ту да помогне, наш Центар за социјални рад је носилац пројекта и ми ћемо наравно наставити са сарадњом и гледати да је унапредимо, побољшамо, увећамо. Али нема тих зграда и новца који могу да замене љубав коју сам овде видео", рекао је Вулин.

Он је поручио да брига о тој деци не би била могућа без пожртвованог рада монахиња и да ће држава наставити да им помаже.

"Видите да ова деца овде налазе и љубав и пажњу и овде налазе услове на којима свако може да им позавиди... Без огромне љубави сестринства и без огромног самопожртвовања ово једноставно не би било могуће", рекао је Вулин.

Он је додао да, иако су црква и држава одвојене, да се показује да оне могу да сарађују када препознају заједнички интерес и потребу да се помогне онима којима је помоћ потребна.

"Црква и држава наставиће да раде на свим пројектима где могу да допринесу једни другима... Углед и поврење које наша црква ужива у српском народу није нешто што се може олако посматрати и поготово не занемарити, а држава је ту да и тај углед и снагу употреби и помогне онима којима је помоћ заиста потребна", рекао је Вулин.

Он је подсетио да ће се овакве акције наставити у складу са политиком Министарства да се сваке недеље обезбеди помоћ за једног корисника која не иде из буџетских средстава.

Министар је захвалио компанији "Клас Комерц" на донацији, истакавши да они сваке недеље учествују у хуманитарним акцијама које организује министарство на чијем је челу. Иначе, о девојчицама са сметњама у развоју, корисницама тог дома брину монахиње.

Донацију Дому за децу ометену у развоју у манастиру Света Петка Изворска донирало је предузеће "Клас Комерц" д.о.о. из Параћина.

Власник те компаније Милутин Радивојевић захвалио се министру што их је обишао и изразио наду да ће то Министарство убудуће и другима давати подршку.