Aa

Aa

Добротворни скуп за децу мигранте и без родитељског старања

Добротворни скуп за децу мигранте и без родитељског старања

Читај ми

БЕОГРАД - У Центру за азил у Крњачи данас је одржан добротворни догађај "Обојимо њихов свет" за децу мигранте, децу без родитељског старања и малишане из хранитељских породица, који су организовале компанија Етихад ервејз и хуманитарна организација WАХА.

Према речима министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александра Вулина, тај догађај је испружена рука пријатељства Етихада за све нас и порука за свако људско биће има наде.

Он је захвалио Етихаду што враћа осмех и наду деци.

Вулин каже да ниједно дете избеглица које је прошло кроз Србију није остало без парчета хлеба, лека и осмеха наводећи да живот није био добар према тој деци те да у будућности треба обезбедити да им буде лакши.

Председница Скупштине Србије Маја Гојковић, је рекла да јој је част што има прилику да у име скупштине и Одбора за права детета поздрави скуп и буде део великог догађаја хуманости и солидарности.

Она је захвалила Етихаду и хуманитарној организацији WАХА на помоћи деци на почетку школске године наводећи да су тиме вратили осмех на лица скоро 2.000 малишана.

Тиме су, како каже Гојковић показали да човек види добро само срцем и послали поруку да су сва деца света једнака.

Гојковић каже да је задатак представника државе да доносе добре законе како би свако дете имало једнаке шансе за живот и како би постали добри људи.

На добротворном догађају, који је део међународне кампање компаније Етихад приређен је културно- уметнични програм за бројну децу која су се окупила у Центру за азил, који је употпуњен дечјим хором Колибри и РТС-а.

Малишанима су подељени хуманитарни пакети на крају манифестације.

Догађају су присуствовали и министар просвете Младен Шарчевић, министар за рад Александар Вулин, комесар за избеглице и миграције Владимир Цуцић, амбасадор УАЕ Џума Рашид ал Дахери, председник комитета за спорт и друштвена питања Етихада Халид ал Мехаириби и представница председнице WАХА интернатионал Хуала ал Саеди.

Министар Шарчевић рекао да је важно да све избеглице које су у Србији осећају као код своје куће као и да се обезбедити деци мигрантима шанса за образовање.

Према речима Цуцића, организован је јавни час о пријатељству наводећи да су се стотине, хиљаде људи и деце који су просле године прошли кроз Србију уверили да је Србија пријатељ наводећи да данашњи час треба да се заврши тако да ће деца израсти у добре људе који ће помагати другима.

Амбасадор УАЕ је захвалио влади на помоћи и подршци и сарадњи на пројектима за помоћ сиријском народу и деци наводећи да се УАЕ труде да буду присутни на хуманитарној сцени на целом свету. Он је навео да су у Србији и Емирати већ показали братске односе кад је реч о добротворним односима.

Рашид ал Дахери је навео да је данашни догађај подршка међународном пројекту помоћи у образовању деце.

Потпредедник Етихада за спорт навео је да се данас шаље снажна порука свету о важности образовања наводећи да је делегацији из Абу Дабија допутовала како би подржала децу и омогућила услове за боље учење.

Директор Ер Србије Дане Кондић рекао је да разуме услове у којима живе деца мигранти јер је и сам одрастао у туђој земљи наводећи да треба живети за будућност и да је деци потребна пажња, љубав и саосећање.

Представница WАХА интернатионал Хуала ал Саеди истакла је да је тај догађај означио почетак савезништва владе, Етихада и те организације у настојању да се помогне избеглицама и другим угроженим групама.