Aa

Aa

До краја године Закон о борачкој заштити

До краја године Закон о борачкој заштити

Читај ми

ОБРЕНОВАЦ - Полагањем венаца и интонирањем државне химне данас су у Обреновцу представници Владе Србије, општине Обреновац, Удружења ратних војних инвалида и чланови породица одали пошту палим борцима у ратним сукобима током деведесетих година на простору бивше Југославије.

Венац у име Владе Србије положио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Александар Вулин, који је поручио да ће до краја године бити донет Закон о борачкој заштити и заштити њихових породица, чиме ће држава, како је рекао, показати да им је стало до тих људи.

"До краја године, заједно са борачким удружењима, струком и свима онима којима је стало и брину и памте, донећемо Закон о борачкој заштити, који брине и о ратницима и о њиховим потомцима. То ће бити закон који ће их учинити мало материјално независнијим, али исто тако много поноснијим", рекао је Вулин.

Он је истакао да нису заборављени они који су себе, све оно у шта су веровали и све што је вредело у њима, уткали у наше право да данас стојимо овде, говоримо баш овим језиком, а не неким другим, да се зовемо баш тако како се зовемо...

"На нама је да њиховој успомени, потпмцима и породицама дамо све или бар највише што мзоземо. Зато је на нама да им покажемо колико смо захвални, поносни и колико желимо да будемо као они", оценио је Вулин.

Према његовим речима Србија не воли ратове, и нема веће лажи од оне да Србин воли да ратује и своје проблеме решава ратовима, нити од оне да не уме да ради, али да уме да се бије.

"Не жели Србија никад више да ниједан њен син оде у ров или буде убијен с неба, да више ниједан њен син научи шта је рат, али никада Србија неће окренути лице од успомена оних који су нас сачували и створили. Друштво се мери како бринете о најслабијима и о онима који су друштво створили. Нека тако суде и о нама", закључио је Вулин.