Aa

Aa

Ђорђевић: Србија жели задовољне раднике

Ђорђевић: Србија жели задовољне раднике

Ђорђевић: Србија жели задовољне раднике

Читај ми

“Влада Републике Србије гарантује поштовање права радника запослених на Аеродрому Никола Тесла Београд и неће дозволити било какво кршење истих већ ће наставити да се залаже за унапређење њиховог положаја”, порука је са данашњег састанка министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зорана Ђорђевића са генералним директором аеродрома "Никола Тесла" Франсоа Беризоом, и репрезентативним синдикатима и представницима радника аеродрома.

 

Ђорђевић је истакао да ресор којим руководи марљиво ради на обезбеђивању повољнијег положаја свих радника у Србији.

 

“Задовољни радници својим радом и резултатима доприносе просперитету Србије. Држава брине о њима и ослушкујемо њихове потребе. Приликом концесије аеродромa активно су и радници били укључени у све одлуке које смо доносили. Њихова права нико не сме да крши”, поручио је Ђорђевић.

 

Како је навео, иако је због епидемије корона вируса  број путника у првој половини ове године смањен за 61,4%, а у другом кварталу за чак 94,6% у односу на исти период 2019. године, што је све резултирало значајним смањењем прихода компаније, неће бити отпуштања радника.

 

Тренутни обим саобраћаја и путника је такав да на Аеродрому Никола Тесла Београд раде само делови Терминала 2, док Терминал 1 није у употреби.  

 

“Није било прекида уговора запосленима на аеродрому, компанија је задржала све своје запослене на одређено време током кризе изазване вирусом Ковид 19 више од 6 месеци, упркос чињеници да су били на плаћеном одсуству због ниског обима саобраћаја. Они који су пронашли бољи посао и желе да се посвете новим каријерним изазовима и желе да прекину уговор о раду биће омогућено да добију  отпремнину. Разговарао сам са запосленима данас, не само са руководством, јер нам је важно да знају да држава брине о њима и да у отежаним условима пословања аеродрома, они неће остати без посла”, објаснио је министар.

 

Компанија „Belgrade Airport„ се захваљује свим својим запосленима који су неуморно радили на томе да Аеродром Никола Тесла остане отворен током пандемије на њиховој посвећености, професионалности и тимском духу.

 

“Упркос текућим изазовима, остајемо оптимистични да ће се наш аеродром опоравити и задржати своју позицију регионалног чворишта и једног од главних покретача економије земље и региона”, поручило је руководство ове компаније.