Aa

Aa

Ђорђевић присуствовао Здравственом кризном штабу у Врању

Ђорђевић присуствовао Здравственом кризном штабу у Врању

Ђорђевић присуствовао Здравственом кризном штабу у Врању

Читај ми

Поводом новонастале ситуације у Врању, где се појавило ново жариште корона вируса, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је Здравственом кризном штабу у Врању, где је изнео препоруке за најбољи начин за спречавање ширења вируса.

 


Министар Ђорђевић представио је систем по којем ради Кризни штаб Владе Србије, како би и у Врању следили тај пример и тако на најбољи начин заштитили своје грађане.

 


„Не смемо дозволити ширење вируса ни у једном граду у Србији, зато је битно да одмах реагујемо када чујемо да негде постоји још нових случајева заразе. Укидање ванредног стања не значи и крај епидемије, зато морамо сви бити опрезни и поступати у складу са свим инструкцијама Владе Србије и Кризног штаба. Када је у питању ситуација у Врању, најбитније је да се сви нови случајеви потпуно изолују, али и да се интензивирају надзори санитарних инспектора у фабрикама у Врању, с обзиром на то да су они надлежни за контролу спровођења превентивних мера”, навео је Ђорђевић.

 


Министар је додао и да ће Инспекција рада вршити појачане надзоре у овом граду, како би контролисала безбедност и здравље на раду, али и поштовање радничких права.

 


Ђорђевић је истакао да Здравствени кризни штаб у Врању о свим предузетим мерама, евентуалним потешкоћама, односно целокупном развоју ситуације мора да обавештава Кризни штаб Владе Србије, како би заједно утицали да се вирус на што бржи и бољи начин у потпуности искорени из овог града.