Aa

Aa

Ђорђевић посетио Гаџин Хан поводом тренутне епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом

Ђорђевић посетио Гаџин Хан поводом тренутне епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом

Ђорђевић посетио Гаџин Хан поводом тренутне епидемиолошке ситуације изазване корона вирусом

Читај ми

Поводом информације да је Дом за старе „Трем“ у Гаџином Хану ново жариште корона вируса, јер су забележени нови случајеви заразе, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић посетио је ову општину.

 

Министар Ђорђевић је поводом тренутне епидемиолошке ситуације разговарао са председницом општине Маријом Цветковић о даљим корацима и превентивним мерама, у циљу спречавања даљег ширења вируса.

 

„Људски животи и здравље су оно највредније што имамо и морамо да се боримо на све начине да их сачувамо. Веома је битно да се поштују све мере које је донео Кризни штаб за сузбијање заразне болести Ковид– 19. То је први и најбитнији корак који утиче на спречавање ширења вируса. Наша дужност је да бринемо о нашим најстаријим грађанима, а то радимо још и пре увођења ванредног стања, када смо одмах реаговали и донели мере које су и данас на снази, а то је забрана посета у свим домовима за старе“, рекао је министар и још једном апеловао на запослене и кориснике, као и на чланове њихових породица, да се придржавају свих прописаних мера, јер само учинком свих можемо успети у својој намери. 

 

Ђорђевић је истакао да ће Министарство наставити, као и до сада, да редовно снабдева све државне установе у систему социјалне заштите неопходном заштитном опремом, односно дезинфекционим средствима, маскама и рукавицама. 

 

„Надлежни у установама социјалне заштите треба да знају да смо увек ту за њих, да им у складу са својим могућностима, помогнемо да превазиђу сваку ситуацију. Наша досадашња сарадња и добра комуникација дале су добре резултате и у том правцу наставићемо и даље“, рекао је Ђорђевић.

 

Министар је овом приликом обишао и Градску кућу и Клинички центар у Нишу са помоћником генералног директора др Гораном Станојевићем и градоначелником Дарком Булатовићем.