Aa

Aa

Ђорђевић посетио Дом за Старе “Вила Катарина“ у Бору

Ђорђевић посетио Дом за Старе “Вила Катарина“ у Бору

Ђорђевић посетио Дом за Старе “Вила Катарина“ у Бору

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања данас је обишао Дом за старе „Вила Катарина“ у Бору. Према речима Ђорђевића, овај дом је један од најбољих домова у Србији. 

 

„ Дом „Вила Катарина“ је пример како би требало да изгледају и остали домови не само када је реч о квалитету и услузи, већ и о месту на ком се налази. Заиста је прелеп предео, што додатно доприноси да се корисници дома осећају пријатно у њему“, изјавио је Ђорђевић.

 

Према речима министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, установе социјалне заштите у Србији су пример како је требало спроводити мере током ванредног стања. Доказ за то је Светска здравствена организација која ће при прављењу елабората узети у обзир мере које су спровођене у нашим установама социјалне заштите и исте бити спроведене, уколико некада буде било потребе у случају поновног појављивања вируса COVID-19. 

 

Како би били спремни за други талас вируса, према речима Ђорђевића, по завршетку ванредног стања и укидању ванредних мера, планирана је измена закона у социјалној области која се између осталог односи и на услуге везане за домове за стара лица. Како каже министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, промене неће тешко  пасти Дому „Вила Катарина“, јер својим квалитетом даје пример осталим домовима за стара лица. 

 

Посети Дома „Вила Катарина“ поред Ђорђевића присуствовали су градоначелник Бора Александар Миликић и директор дома „Вила Катарина“ Милован Ђурић. 

 

Према речима Ђурића, посета министра дому је огромна подршка запосленима. 

 

„ Желео бих да се захвалим министру на посети, овом посетом нам је пружио велику подршку“, рекао је Милован Ђурић, директор Дома „Вила Катарина“.

 

Како каже Ђурић, током ванредног стања на рачун рада дома нису пристизале никакве притужбе.

 

„ Заиста сам задовољан целокупним радом запослених у дому током ванредног стања. Сви запослени су добровољно прихватила да буду 30 дана у карантину заједно са корисницима дома. Нису желели да одлазе својим кућама, одрекли су се виђања са својом породицом, како не би случајно унели вирус у дом и заштитили наше најстарије грађане и на томе сам им бескрајно захвалан“, објаснио је директор дома.