Aa

Aa

Ђорђевић: Не смемо дозволити да фашизам икада више буде у Србији

Ђорђевић: Не смемо дозволити да фашизам икада више буде у Србији

Ђорђевић: Не смемо дозволити да фашизам икада више буде у Србији

Читај ми

„Српски народ дао је велику жртву за своју слободу и победу над фашизмом у Другом светском рату. То никада неће и не сме да се заборави, а наша обавеза је да и будућа поколења усмеримо у истом правцу, негујући нашу традицију и сећање на све велике хероје који су дали своје животе за нашу бољу будућност“, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић који је, у име Владе Србије, заједно са првим потпредседником Владе Србије и министром спољних послова Ивицом Дачићем положио венац на Гробље ослободилаца у Београду поводом Дана победе над фашизмом у Другом светском рату.

 

Министар Ђорђевић рекао је да овај дан, иако је обележен у мало другачијим околоностима, због тренутне епидемије вируса COVID-19, представља важан дан за Србију и српску историју који никада не сме да се заборави, јер као народ заиста имамо чиме да се дичимо. Он је још једном подсетио да ће Гробље ослободилаца Београда, које је реновирано прошле године у част свим херојима Другог светског рата, данас цео дан светлети црвеном бојом у част Црвеној армији, која је дала огроман допринос у ослобођењу Београда.

 

Како је навео, иако се последњих дана јављају неки елементи, односно покушаји фашизма у нашој земљи, Ђорђевић је дубоко уверен да ће српски народ као антифашистички народ то осудити, не дозвољавајући да било који вид фашизма икада више буде присутан у нашој земљи.

 

Поред министара венце су положили и представници Министарства одбране, у име Града Београда, градоначелник Зоран Радојичић, представници СУБНОР-а Србије и СУБНОР-а Града Београда, као и амбасаде Руске Федерације, Републике Белорусије, Републике Азербејџана, Републике Казахстана и конзулата Републике Јерменије.