Aa

Aa

Ђорђевић на примопредаји донације Јапана Удржењу инвалида рада у Нишу

Ђорђевић на примопредаји донације Јапана Удржењу инвалида рада у Нишу (187371)

Ђорђевић на примопредаји донације Јапана Удржењу инвалида рада у Нишу

Читај ми

Државни секретар Министартсва за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Миомир Ђорђевић присуствовао је данас у Нишу церемонији примопредаје специјалног возила Удружењу инвалида рада Града Ниша. Возило је уручио амбасадор Јапана у Републици Србији Њ.Е Акира Имамура председнику Удружења Милошу Стојковићу.

 

Ђорђевић је истакао да Влада Јапана од 1999. године,  кроз ПОПОС донације пружа значајну финансијску подршку за унапређење социјалне заштите, али и за спровођење пројеката који доприносе економском и социјалном развоју наше земље. “Од тада до данас, кроз пројекте за основне потребе становништва, Влада Јапана донирала је око 16 милиона евра“, рекао је државни секретар.

 

Говорећи о значају специјалног возила за особе са инвалидитетом, Ђорђевић указао да у Нишу постоји 14 удружења особа са инвалидитетом, којима је током 2022. и 2023. године, Министарство одобрило подршку у износу близу 11 милиона динара за реализацију различитих програма.

 

„Ово јесте Србија без баријера, како гласи наша кампања, која има за циљ да особама са инвалидитетом омогући потпуну укљученост у друштво и равноправно деловање са свим другим члановима друштва и да искључи могућност било какве врсте дискриминације или изостављање из онога што јесу општи друштвени процес и тенденције“, рекао је Ђорђевић.

 

Амасадор Јапана у Р. Србији Акира Имамура истакао да је специјално возило за особе са инвалидитетом четрвта јапанска донација граду Нишу, вредности 28.100 евра.

 

„Социјалне услуге су веома важне за достојанствен и удобан живот свих грађана, а посебно особа са инвалидитетом. Возило које данас предајемо користиће се за превоз инвалида рада од њихових домова до здравствених или социјалних установа или на догађаје који их интересују“,  рекао је амбасадор Јапана.

 

Амбасадор Имамура истакао је да је задовољан резултатима који су постигнути кроз искрено партнерство и ПОПОС програм. „Влада Јапана ће наставити да пружа помоћ угроженим грађанима широм Србије, посвећујући посебну пажњу југу. Зато сам сигуран да ће пријатељство Града Ниша и Јапана у будућности само расти“, рекао је амбасадор Јапана након предаје специјалног возила Удружењу инвалида рада Ниша.