Aa

Aa

Ђорђевић на отварању Дечије недеље: Све што радимо, радимо у корист деце

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић свечано је отворио Дечију Недељу 2020 под слоганом ”Подељена срећа два пута је већа”, а на отварању су присуствовали бројни званичници и представници организација.     Министар Зоран Ђорђевић  је овом приликом рекао да држава брине о свој деци и да ће тако бити и у будуће.     „Важно је да и после Дечије недеље сваки дан буде посвећен деци. Све што радимо, радимо зарад деце и њихове боље будућности“, поручио је.      "Дечија недеља" ове

Ђорђевић на отварању Дечије недеље: Све што радимо, радимо у корист деце

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић свечано је отворио Дечију Недељу 2020 под слоганом ”Подељена срећа два пута је већа”, а отварању су присуствовали Јоши Ечевери Буркхардт, заменица директорке Уницефа у Србији, као и Горан Ројевић, директор организације "Дечје срце".

 

Министар Зоран Ђорђевић  је овом приликом рекао да држава брине о свој деци и да ће тако бити и у будуће.

 

„Важно је да и после Дечије недеље сваки дан буде посвећен деци. Све што радимо, радимо зарад деце и њихове боље будућности“, поручио је.

 

"Дечија недеља" ове године ће бити организована на другачији начин него иначе, водећи рачуна о здрављу и безбедности на првом месту деце, а потом и свих осталих учесника манифестације.

 

Сваки наредни дан посвећен је једној теми у складу са којом ће бити организоване и одређене активности за децу.

 

Уторак је посвећен деци и спорту, среда је дан за упознавање деце са заштитом животне средине, четвртак је резервисан за образовање док ће се у петак најмлађи упознати са значајем инклузије, солидарности и толеранције.

 

У суботу ће бити објављени и награђени победници литерарног конкурса на посебном пријему, док је у недељу заказана свечана церемонија затварања "Дечије недеље" у Скупштини града у Београду.

 

Читав програм недеље можете погледати на следећем ЛИНКУ.

 

"Дечија недеља" слави право деце да уживају у детињству и младости и то је такође прилика а деца покажу своје таленте, вештине и способности.

 

Основни документ за планирање и спровођење активности током Дечије недеље је Конвенција Уједињених нација о правима детета, усвојена 1989. године, а програмски циљеви пројекта се из године у годину прилагођавају потребама и проблемима деце.

 

Манифестација представља успешан модел сарадње државе, разних цивилних и професионалних организација, који повезује све важне актере у области заштите дечјих права.

 

Друштвено одговорне компаније, препознале су значај манифестације „Дечија недеља“, те су подржали Дечију Недељу донацијама, посебну захвалност изражавамо Политикином Забавнику, компанији ДМ Србија, Грубин, Србија Гасу и њеном директору господину Душану Бајатовићу, Удружењу Адлигат, Музеју Николе Тесле у Београду као и компанији Телеком. У наредним данима велики број деце примиће поклоне ових компанија, као што су деца Дома “Јован Јовановић Змај“ који припада Центру за заштиту одојчади, деце и омладине Звечанска и награђени на конкурсу “Зашто волим Србију”, нагласио је директор организације „ Дечје срце“ Горан Ројевић.

 

У сарадњи са Вибером, направљена је Вибер заједница, која већ сада броји више од 6000 чланова. На следећем линку можете скинути и званичне Вибер стикере Дечије недеље 2020. 

 

Организациони покровитељ је хуманитарна организација "Дечије срце", уз подршку Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.