Aa

Aa

Ђорђевић на колегијуму Социјално – економског савета

Ђорђевић на колегијуму Социјално – економског савета

Ђорђевић на колегијуму Социјално – економског савета

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић присуствовао је колегијуму Социјално – економског савета, где је истакао да је циљ Владе Републике Србије да се поред унапређења положаја радника ради и на побољшању пословног амбијента, што се може постићи једино добрим и континуираним социјалним дијалогом.

 

Према речима министра, након ванредног стања очекују се бројни изазови, али оно што је битно јесте да је привреда Србије у току ванредног стања била стабилна.

 

Како каже, нада се да ће Влада Србије на крају године обрадовати грађане повећањем плата и пензија. „Како је и председник Александар Вучић рекао, циљ Владе Србије, коме настављамо да тежимо јесте да просечна плата у Србији 2025. године буде 900 евра, а пензија 440 и то је могуће остварити само заједничким вредним радом и добрим социјалним дијалогом“, рекао је Ђорђевић и захвалио социјалним партнерима на досадашњој сарадњи.

 

Како је рекао  социјални дијалог у Србији напредује, на седницама захваљујући различитости мишљења доносе се најбоља решења за послодавце, раднике, али и државу.

 

Следећа 97. Редовна седница заказана је за 2. јул. Према министровим очекивањима том приликом би требало да буду донете одређене одлуке које ће одбрадовати грађане Србије.

 

Колегијуму су присуствовали председавајући СЕС-а, председник УГС "Независност" Зоран Стоиљковић, председник Уније послодаваца Србије Милош Ненезић и председник Савеза самосталних синдиката Србије Љубисав Обровић.