Aa

Aa

Ђорђевић на градилишту „Skyline” о примени мере безбедности и здравља на раду према новом Правилнику

Ђорђевић на градилишту „Skyline” о примени мере безбедности и здравља на раду према новом Правилнику

Ђорђевић на градилишту „Skyline” о примени мере безбедности и здравља на раду према новом Правилнику

Читај ми

Министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, заједно са в.д. директором Управе за безбедност и здравље на раду Марином Фуртулом и директором Инспектората за рад Стеваном Ђуровићем, обишао је градилиште „Skyline” у Београду, како би се уверио на који начин се примењују превентивне мере безбедности и здравља на раду за време епидемије, које су донете у складу са новим Правилником.

 

Министар Ђорђевић нагласио је да је у спречавању ширења вируса најбитније да се пре свега поштују прописане мере и да грађани имају свест о томе колико је то значајно за све њих. Како каже, оно што сви могу и треба да поштују, јесте обавезно ношење заштитних маски, редовно прање руку, држање физичке дистанце од минимум два метра и избегавање окупљања већег броја лица у затвореном простору.

 

„Желимо да видимо какав план су направили послодавци када је у питању примена и спровођење мера у складу са новим Правилником, да можда дамо неки савет како би те мере биле још ефикасније и евентуално да помогнемо уколико за примену истих одређени послодавци имају неких потешкоћа. Новим Правилником, који је ступио на снагу 11. јула, желимо да додатно заштитимо све оне који и у време епидемије свој посао обављају одговорно и да бригу о здрављу запослених подигнемо на највећи могући ниво. Животи и здравље наших грађана су у овом тренутку најбитнији“, истакао је министар и додао да циљ доношења новог Правилника није кажњавање, већ искључиво заштита здравља грађана Србије.

 

Како је навео, Министарство ће и у наредном периоду бити посвећено обезбеђивању најбољег радног окружења за запослене, а као и до сада, наставиће да пружа подршку и све неопходне информације послодавцима и запосленима у циљу спречавања ширења епидемије.

 

Током посете, запосленима су подељени и флајери на којима су представљене све мере које морају да се примењују на основу новог Правилника о превентивним мерама за безбедан и здрав рад ради спречавања појаве и ширења епидемије. 

 

Поменути Правилник може се видети и на сајту Министарства на линку https://www.minrzs.gov.rs/sites/default/files/2020-07/94-20%20PRAVILNIK….