Aa

Aa

Ђорђевић честитао Међународни дан породице

Ђорђевић честитао Међународни дан породице

Ђорђевић честитао Међународни дан породице

Читај ми

„Породица чини стуб друштва, чији сви чланови морају имати једнака права, која држава обезбеђује кроз законодавне  оквире, њен значај за сваког човека је огроман, она пружа сигурност, подршку, поштовање, пажњу и љубав“, поручио је министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић поводом обележавања Међународног дана породице.

 

Ђорђевић је истакао да породица мора да се негује, а њени чланови поштују и воле сваког дана, како би била што чвршћа и успешнија.

 

Како је навео, ресор којим руководи се у својим активностима залаже за очување и јачање институције породице. 

 

„Брига о деци, женама, родна равноправност и антидискриминација обезбеђени су кроз законске и подзаконске акте. Сви родитељи треба да чине оно што је у најбољем интересу за њихову децу, јер њихово здраво одрастање и безбрижно детињство учиниће и нашу земљу још бољим местом за живот. Жене и мушкарци морају да буду равноправни, уз међусобно поштовање и уважавање сваког дана, не само данас када обележавамо Дан породице“, рекао је министар.

 

Ђорђевић је истакао да Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања на различите начине помаже породицама у Србији, попут пружања материјалне помоћи, саветовања и подршке, и заштите од насиља.

 

„Нажалост протеклих дана смо били суочени са трагичним причама у вези са породичним насиљем. То је нешто против чега се морамо борити како бисмо га искоренили. Морамо да подижемо свест грађана, да апелујемо на све који примете насиље да га пријаве како би надлежни реаговали“, рекао је министар.

 

Он је додао да саветодавни телефонски сервиси за подршку деци, женама и родитељству, као националне услуге за саветодавну подршку,  постоје у Републици Србији, а посебно истакао значај Дечије линије која  је први и једини национални телефонски сервис за децу и младе али и за одрасле забринуте за децу, што представља само један од видова подршке и помоћи породице.