Aa

Aa

Дејан Антић у Власотинцу уручио 72 борачке легитимације

Дејан Антић у Власотинцу уручио 72 борачке легитимације

Дејан Антић у Власотинцу уручио 72 борачке легитимације

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић уручио је данас у сали Центра за културу у Власотинцу, 72 борачке легитимације борцима и ратним војним инвалидима са територије општине Власотинце. 

 

"Када је било тешко, када су нападнута наша села, када су гранатирани наши градови и фабрике, када су јуришали на наше граничне линије и карауле, када су наши цивили били изложени терору и насиљу туђина, ви сте се без размишљања одазвали на позив Отаџбине, обукли униформу и не штедећи своје животе ушли сте у борбу за одбрану слободе. У борбу, не да освајате и поробљавате већ да браните родну груду због које су преци наши крварили на Куманову, Церу, Колубари, Мојковцу. Да сачувате српску нејач и да не дозволите да се по други пут у XX веку понови геноцид над српским народом. Тиме сте заслужили чеоно место у херојској историји Срба" - истакао је Антић обраћајући се борцима у Власотинцу. 

 

У свом обраћању Антић је нагласио да је захваљујући држави Србији, њеном највишем руководству, и министру Николи Селаковићу борац - бранилац Отаџбине (1990-1999) поново добио важно место у савременом друштву које му, како по Закону о правима бораца из 2020. године, тако и по српском систему вредности и јуначкој традицији припада. 

 

"Зато борачке легитимације које вам данас уручујемо нису само документ којим се засведочава ваше учешће у одбрамбеном рату и ваша верност Отаџбини, већ су то и картице којима је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања обезбедило читав низ погодности при куповини робе код одређених друштвено-одговорних компанија, не би ли вама - српским борцима олакшало живот". 

 

Антић је навео и да ће постојећа листа друштвено-одговорних фирми у Републици Србији које нуде различите погодности носиоцима борачких легитимација ускоро бити проширена, те да се до краја године очекује потписивање уговора са још неколико угледних домаћих компанија.