Aa

Aa

Дејан Антић отворио изложбу "Шездесет и три године Јумко империје"

Дејан Антић отворио изложбу "Шездесет и три године Јумко империје"

Дејан Антић отворио изложбу "Шездесет и три године Јумко империје"

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић данас је у Врању присуствовао прослави 63. годишњице постојања и успешног рада ХК Јумко и отворио изложбу фотографија и докумената која носи име "Шездесет три године поносне Јумко империје".

 

"Јумко је један од малобројних српских привредних субјеката који је успео да преживи пошасти петооктобарског метежа, распродаје и државорастакања, уз веома скупу цену коју су у првој декади новог миленијума платили његови радници. На хиљаде их је остало без посла, без плата, без здравственог и социјалног осигурања. Са променом државне политике 2012. године Јумко је успео да се консолидује, да обнови производњу и појача своје производне капацитете" - навео је Антић обраћајући се руководству и радницима Јумка.

 

Антић је нагласио и да је за опоравак Јумка поред његових вредних и марљивих радника, поред одговорног менаџмента фирме, јако важну улогу имала одлучна подршка државе Србије.

 

"Јумко није само компанија која запошљава на стотине радника и храни неколико хиљада породица из Врања, Владичиног Хана, Бујановца, Зубиног Потока, Рудне Главе, Раче, Дрвара. Јумко је једна од наших најјачих караула на јужним границама српске државе и зато ће руководство Србије наставити да помаже и да чини све како би ово предузеће истрајало на свом путу. А то је пут опстанка, напретка и развоја Врања, нашег југа и српских земаља" - истакао је Антић.