Aa

Aa

Дејан Антић на обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом у Нишу

Дејан Антић на обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом у Нишу

Дејан Антић на обележавању Међународног дана особа са инвалидитетом у Нишу

Читај ми

Државни секретар у Министарству за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дејан Антић у Центру за стручно усавршавање у Нишу присуствовао је обележавању 3. децембра - Међународног дана особа са инвалидитетом. 

 

Антић је представницима удружења особа са инвалидитетом са територије града Ниша пренео поздраве министра Николе Селаковића и поручио да је ресорно министарство само у 2023. години издвојило 5. 723. 000 динара за финансирање њихових пројеката. Нагласио је да је доласком Николе Селаковића на чело Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања укупан буџет министарства за финансирање пројеката удружења особа са инвалидитетом на нивоу републике увећан за више од 30%. 

 

“Пре нешто више од једне деценије финансијска подршка државе Србије удружењима особа са инвалидитетом или предузећима за професионалну рехабилитацију и запошљавање особа са инвалидитетом била је многоструко нижа. Данас, када је наша Отаџбина стала на ноге, када бележи економски раст и развој, унапређен је и положај инвалида као најосетљивијег слоја српског друштва. Данас су они равноправни чланови наше друштвене заједнице, укључени у све процесе у којима се одлучује о њиховим правима", рекао је државни секретар. 

 

Антић је изразио задовољство што је петнаест удружења из Ниша заједнички организовало обележавање 3. децембра - Међународног дана особа са инвалидитетом, и поручио да је дух саборности јако важан, те да једино заједничким снагама можемо градити Србију без баријера.